Descoperă Larnaca: Plaje însorite, vestigii antice și ritmul vibrant al Ciprului!

 Descoperă Larnaca: Plaje însorite, vestigii antice și ritmul vibrant al Ciprului!

Larnaca (Larnarka) este un oraș-port de pe coasta de sud a Ciprului. Este cunoscut pentru plaja Finikoudes, o fâșie de nisip din centrul orașului, susținută de o promenadă pe malul mării mărginită de palmieri. Pe malul apei, pe plaja Mackenzie, baruri aglomerate. Chiar în largul mării, epava MS Zenobia este un loc de scufundări popular. Biserica Sfântului Lazăr din secolul al IX-lea conține mormântul sfântului despre care se spune că a înviat din morți.

Pentru mulți, Larnaca este punctul de intrare în Cipru, deoarece este locația celui mai mare aeroport din țară. De asemenea, se află la mai puțin de 100 km de capitala Nicosia, de orașul de plajă Ayia Napa și de principalul port industrial al țării, Limassol (Lemesos)


Ce să vizitezi în Larnaca

  1. Biserica bizantină Sfântul Lazăr
    Îți amintești pe bătrânul Lazăr că Isus a înviat din morți? Ei bine, povestea spune că a fugit la Larnaca și a devenit primul lor episcop. După moartea sa (a doua!) a fost pus într-un mormânt, iar apoi, în anii 800, biserica ortodoxă grecească l-a comemorat prin construirea bisericii Sfântul Lazăr deasupra mormântului său.
    Aceasta este inima orașului Larnaca și este reperul perfect pentru a vă ghida în explorarea urbană.

  2. Plaja Finikoudes
    Această fâșie de nisip gri-gălbui se întinde pe 2 km de la portul de agrement Larnaca până la debarcaderul Psarolimano. Apele sunt calme, sunt patrulate de Surf Guards pe timpul verii și au statutul Blue Flag, ceea ce o face o plajă sigură și curată pentru întreaga familie.

  3. Lacul sărat Larnaca și Hala Sultan Tekke
    Acest lac se află la vest de Larnaca, la aproximativ 30 de minute de mers pe jos, și este o destinație uriașă pentru observatorii de păsări în lunile de iarnă, când mii de flamingo roz își fac casa.
    Pe malul său de vest veți găsi și superba moschee Hala Sultan Tekke, construită acolo unde mătușa profetului Mahomed, Umm Haram, a căzut de pe catârul ei și a murit (pe bune!). Povestea ciudată, dar arată uimitor la răsărit și există literalmente o mie de pisoi care îi spun acasă

  4. Apeductul Roman Kamares
    Apeductul Kamares („arc” în greacă) a fost construit în anii 1700 de unul dintre guvernatorii otomani din Larnaca și încă mai transporta apă încă din 1939. Inițial erau 75 de arcade, dar mai mult de jumătate au dispărut acum. Indiferent, este încă o piesă frumoasă de arhitectură antică.

  5. Castelul medieval din Larnaka
    Unul dintre castelele mai mici pe care le veți întâlni în Cipru, castelul medieval Larnaka a fost construit în evul mediu de regele James pentru a oferi protecție orașului.
    În interiorul zidurilor de piatră galbenă veți găsi un muzeu unde puteți afla despre rolul pe care castelul l-a jucat de-a lungul istoriei pentru francezi, turci și britanici.

  6. Skala – Cartierul Turcesc
    Dacă sunteți familiarizat cu situația politică tensionată cipriotă/turcă, veți înțelege semnificația anului 1974 – anul în care Turcia a invadat Cipru.
    Înainte de aceasta, districtul Skala era un loc pe care mulți ciprioți turci îl numeau acasă. De înțeles, odată cu creșterea tensiunilor, mulți (toți?) s-au mutat din Larnaca peste „Linia Verde” și în Ciprul ocupat de turci. În mod similar, mulți ciprioți greci s-au mutat în sud și în Skala.

Înafară orașului

  1. .Ayia Napa
    Ayia Napa este un oraș stațiune mediteranean la aproximativ o oră la est de Larnaca, cunoscut pentru plajele sale. Principalul reper al orașului este mănăstirea Ayia Napa, din epoca venețiană, care se află în piața centrală din Plateia Seferi, înconjurată de baruri și cluburi.
  2. Nicosia/ Lefkosa
    Nicosia, cunoscută și sub numele de Lefkosia, este ultima capitală divizată a Europei. La sud de graniță, pe partea greacă, Muzeul Ciprului are descoperiri arheologice din perioada neolitică până în perioada bizantină, inclusiv statuia Afroditei din Soloi.

Lefkosa, capitala nerecunoscutului Cipru de Nord, este renumită pentru Buyuk Han (Marele Han), Bazarul și câteva moschei frumos întreținute. Contrastul dintre impresia europeană și cea turcească a celor două părți ale Nicosiei face ca experiența să fie absolut unică.

  1. Limassol
    Limassol este al doilea oraș ca mărime și cel mai mare port al Ciprului. Principala sa atracție turistică este Castelul Limassol, care găzduiește Muzeul Medieval din Cipru, care contrastează cu portul său frumos, modern și opulent și cu hotelul de lux pentru cei ultra bogați.

Transportul public

De la aeroport:
Tranferul între aeroportul Larnaca și Larnaca este simplu și durează între 15-30 de minute.

Există șase linii de autobuz care operează de la aeroport către diferite părți ale orașului pentru un tarif de 1,50-2 EUR. Alternativ, luați un taxi de la aeroport, rezervând în avans sau la sosire de la coada de taxiuri. Tariful este în jur de 15 EUR, dar puteți ajunge confortabil în oraș în 15 minute. În plus, este important să luați în considerare faptul că autobuzele încetează să funcționeze după ora 21, așa că un taxi poate fi singura opțiune pentru zborurile de seară.

Există autobuze directe de la aeroport la principalele orașe ale insulei.

În oras:

Rețeaua de autobuze locale din Larnaca este decentă, cu autobuzele care circulă în general la fiecare 30-60 de minute, în funcție de rută – puteți găsi o listă a tuturor rutelor aici.


Vremea

Cipru se bucură de un climat cald, mediteranean, care se caracterizează prin verile lungi și calde ale regiunii și iernile blânde și umede. Temperaturile variază, în general, de la minime de iarnă de 17 ° C la maxime calde de 31 ° C vara. Cea mai caldă lună este august, dar de obicei este foarte cald de la începutul lunii iunie până în octombrie.


Documente

Cetăţenii români pot intra în Cipru cu un paşaport sau un buletin valabil. Cipru nu face parte din acordul Schengen, deci există încă un control vamal la intrare. Cu un pașaport sau un act de identitate UE se poate intra și în partea de nord a insulei.


Valuta

În Cipru se folosește Euro. În partea de nord se folosește Lira Turceasca, dar Euro este larg acceptat.


Pentru mai multe informații

https://www.larnaca.com/

https://www.visitnicosia.com.cy

https://www.visitayianapa.com

https://www.limassoltourism.com/en/


Asigurare de călătorie

Călătorește fără griji cu asigurarea de călătorie de la AXA Assistance! Indiferent dacă te bucuri de un city break sau explorezi destinații exotice, asigurarea de călătorie te protejează în caz de evenimente neprevăzute: bagaje pierdute, zboruri anulate, probleme medicale sau accidente. Cu acoperire completă și asistență non-stop, te poți bucura de vacanța ta în siguranță, știind că ești protejat. Acum beneficiezi de 30% reducere! Profită de această ofertă exclusivă și călătorește liniștit oriunde în lume.
Rezervă-ți asigurarea acum: AXA Asigurare – 30% Reducere


Rămâi conectat când esți în străinătate

Nu mai este nevoie să căuți un pachet de date de la un operator local când călător esți în străinătate! Un eSIM Airalo iți oferă acces la servicii mobile (date, apeluri și mesaje text) fără a schimba SIM-ul fizic. Pachetele Airalo sunt economice, sigure și disponibile în peste 200 de țări și regiuni. Alege pachetul potrivit aici.


Conectează-te cu Tripdeals.ro


Disclaimer

Acestea sunt propuneri pentru vacanțe individuale. Rezervările de zbor și cazare trebuie făcute direct de dumneavoastră prin linkurile de mai sus. Prețurile afișate sunt valabile la momentul publicării, dar pot suferi modificări fără notificare prealabilă din partea companiilor aeriene și/sau a furnizorilor fiecărui serviciu.

Postari asemanatoare