Cum să ajungi la Amsterdam cu mai puțin de 50 de euro?

 Cum să ajungi la Amsterdam cu mai puțin de 50 de euro?

Capitala Olandei este deservită din București doar de KLM (3 zboruri pe zi) și Tarom (2 zboruri pe zi). Cele două companii sunt partenere SkyTeam, iar zborurile pe această rută sunt vândute în principal ca feeder pentru cursele intercontinentale KLM.
Din aceste și alte cauze structurale și de piață, se găsesc foarte rar zboruri directe la mai puțin de 110-120 de euro în Economy Basic (doar cu troller), iar nu sunt rare perioadele în care un zbor poate depăși 175 de euro.

Cei care ne cunosc știu că suntem în permanență în căutarea soluțiilor alternative pentru a călători mai ieftin, iar astăzi vă vom prezenta câteva opțiuni pentru a ajunge din București la Amsterdam într-un mod fezabil, păstrând mai mulți bani în buzunar:


Opțiunea 1: prin Eindhoven (timp total circa 7 ore, preț circa 50 de euro din București și circa 40 de euro din Cluj)

Eindhoven este al cincilea oraș ca mărime din Olanda, situat la aproximativ 130 km de Amsterdam, și este baza principală pentru Wizzair și Ryanair în această țară.

Din România, Wizzair zboară către Eindhoven din Otopeni și Cluj, iar în următoarele 3 luni veți găsi diverse date cu prețuri începând de la 34 de euro din București și 19 euro din Cluj.

De exemplu:

De la aeroportul Eindhoven, trebuie să luați un autobuz local destul de frecvent (linia 401) care, în circa 25 de minute și pentru 2,50 euro, vă va duce la Gara Centrală. De aici pleacă trenurile către Amsterdam, iar în fața gării opresc și autobuzele Flixbus.

Trenurile sunt foarte frecvente și rapide, dar costă 24 de euro, așa că încercați să găsiți o cursă Flixbus care poate costa și sub 10 euro.
Atenție: Amsterdam are două autogări Flixbus, Sloterdijk și Bijlmer. Dacă nu există diferențe de preț, recomandăm să coborâți la Sloterdijk.


Opțiunea 2: prin Charleroi (timp total circa 12 ore, preț circa 60 de euro din București, Cluj, Craiova, Iași sau Timișoara)

Charleroi este un fost aeroport militar din sudul Belgiei, devenit în 2001 o bază importantă pentru Ryanair și, parțial, pentru Wizzair. Se află la aproximativ 260 km de Amsterdam, iar din România veți găsi zboruri foarte ieftine din București, Craiova, Cluj, Timișoara și Iași.

De exemplu:

Problema cu Charleroi este că singura legătură eficientă către Amsterdam sunt autobuzele Flibco, care sunt destul de scumpe. Dacă ați prins un zbor sub 20-25 de euro, vă sugerăm să luați autobuzul Flibco către Antwerp (tot în jur de 20 de euro), de unde puteți lua un Flixbus spre Amsterdam (15-20 de euro).

Singurul avantaj al acestei opțiuni este că, la întoarcere, puteți călători peste noapte (Amsterdam-Antwerp 22:00-01:00 și Antwerp-Charleroi 02:20-04:00, la timp pentru zborul Ryanair spre București de la 06:30).
Este evident că nu e ideal să dormiți într-un autobuz, dar, având în vedere prețul ridicat al cazării în Amsterdam, poate fi o soluție pentru a economisi o noapte.


Opțiunea 3: prin Milano Malpensa, Basel, Geneva, Londra Luton sau Londra Gatwick (timp total circa 7-8 ore, preț circa 60-70 de euro din București, Cluj, Craiova, Iași sau Timișoara)

Easyjet este singura companie low-cost cu operațiuni semnificative la Schiphol. Printre destinațiile deservite de aceasta se numără Milano Malpensa, Basel, Geneva, Londra Luton și Londra Gatwick, de unde aveți legături directe cu România, deseori la prețuri bune.

Legăturile între două zboruri low-cost sunt întotdeauna riscante. O întârziere la primul zbor vă poate lăsa descoperiți, fiindcă fiecare cursă este vândută separat, iar compania care întârzie nu are nicio obligație să vă reprogrameze.

Recomandăm ca legăturile în spațiul Schengen să fie de minimum 3 ore dacă aveți doar bagaj de mână și de minimum 4 ore dacă aveți bagaj de cală. În cazul legăturilor în UK/Elveția, țineți cont de timpul necesar pentru controlul vamal (circa o oră) și nu uitați că puteți intra doar cu pașaport.

Evitați legăturile care presupun schimbarea de aeroport (de exemplu, la Milano între Bergamo și Malpensa sau la Roma între Ciampino și Fiumicino). Acestea sunt costisitoare (de multe ori peste 20 de euro), consumă timp și sunt obositoare.

De exemplu:

 

Avantajul acestei soluții este că zburați direct până la destinație. Dezavantajul este că, dacă aveți bagaj de cală, trebuie să plătiți suplimentul de două ori.


Opțiunea 4: prin Düsseldorf (timp total circa 6-7 ore, preț circa 70 de euro din București)

Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, zboară zilnic cu un Airbus A319 între Otopeni și Düsseldorf. Noi am zburat pe această cursă la 29,99 euro, dar mai des veți găsi bilete la 39,99 sau 49,99, oricum prețuri rezonabile pentru o cursă de circa 3 ore.

Din Düsseldorf, ajungeți în mai puțin de 20 de minute la gara centrală de autobuze (lângă gara feroviară), de unde aveți multe curse directe spre Amsterdam, la mai puțin de 20 de euro.


Fiecare opțiune are plusurile și minusurile ei…

  Plusuri Minusuri
Prin Eindhoven
  • Cea mai rapidă
  • Zborurile din București pot fi scumpe
Prin Charleroi
  • Multe date cu prețuri mici
  • Multe aeroporturi de unde puteti zbura
  • Complicat de ajuns la Amsterdam
  • Aeroport haotic si lipsit de servicii
Conexiune cu Easyjet
  • Cu avion până la destinație
  • Riscul conexiunilor separate
  • Impactul cheltuielilor suplimentare (de exemplu cel al bagajului de cala)
Prin Dusseldorf
  • Aeroport bine conectat, functional si eficient
  • Soluție aplicabilă doar din București

Airalo:
Nu mai este nevoie să căutați un pachet de date cu un operator local când călătoriți în străinătate! Un eSIM Airalo vă permite să accesați servicii mobile precum date, apeluri și mesaje text, fără să fie nevoie să schimbați cartela SIM fizică. Pachetele Airalo sunt economice, sigure și disponibile în peste 200 de țări și regiuni.

Alegeți pachetul potrivit aici.


Conectați-vă cu Tripdeals.ro:
Alăturați-vă grupului nostru de Facebook pentru a descoperi cele mai bune oferte, idei de vacanță, sfaturi practice și experiențe de călătorie.
Aceasta este o propunere de vacanță individuală, iar rezervările de zbor și cazare trebuie făcute direct de către dumneavoastră prin linkurile de mai sus. Prețurile afișate sunt valabile la momentul publicării, dar pot suferi modificări fără notificare prealabilă din partea companiilor aeriene și/sau a furnizorilor fiecărui serviciu în parte.

 

Postari asemanatoare